miércoles, 5 de marzo de 2014

Tema 1. La normativa legal vigent

Sobre el primer tema de l’assignatura, la normativa vigent. El tema més comentat ha estat el de la llei de la LOMCE, per si ens interessa que s’implanti o no. 

Aquesta proposta de Wert seria la 13ª reforma del sistema educatiu espanyol. 7 d’aquestes reformes han legislat l’ensenyament obligatori, 5 d’elles es van fer per reformar tot el sistema, 4 han regulat els estudis universitaris i 1 la formació Professional. Es creu que aquesta nova llei, no neix prou d’un gran acord assolit per reformar l’educació i resoldre els problemes que presenta, sinó que simplement és una llei més que han creat els polítics perquè els convenia més així. Es creu que no suposa cap benefici aquesta llei, acció que no sembla importar-li als polítics, pugen les ràtios i disminueixen les ajudes, fet que no només perjudicarà als alumnes amb necessitats específiques, sinó que afectarà a la resta d’alumnat, ja que tots els alumnes tenen algun tipus de necessitat, el que varia o canvia és el grau d’aquesta.

Es creu que aquesta nova llei promou una educació més especialitzada i orientada a la competitivitat, basada en criteris econòmics i no en la formació de persones, i amb vistes a la formació de treballadors i emprenedors. Es creen matèries de primera i de segona, i algunes branques del coneixement podrien desaparèixer en alguns casos del currículum. Per exemple, l’educació artística, això de cap manera es pot tolerar, els alumnes no es poden quedar sense segons quines assignatures, forma part del desenvolupament personal. A més a més, es fomentarà l’especialització dels centres, és a dir, dividir als alumnes a partir dels resultats de les qualificacions. El problema més gran és que la LOMCE parla de qualitat educativa i esforç, però molt poc d’igualtat d’oportunitats. El que realment es necessita és estabilitat en la normativa de l’educació per seguir avançant i poder arribar a un vertader èxit educatiu. El que s’hauria de fer és un pacte educatiu, on es miri per l’alumnat i no altres interessos superflus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario